Bromma Flygplats

Har du någon gång flugit till eller från Sverige  och då startat eller landat i Stockholm landade du antagligen på Bromma flygplats. Bromma är den tredje största flygplatsen i Sverige och ligger strax under en mil ifrån Stockholms kärna.

Bromma flygplats blev i början av 1960-talet kompletterad av Stockholms Arlanda flygplats. Detta för att att sprida ut både utrikes och inrikes flygtrafik. Idag flyger det kommersiella turboprop-flygplan och jetplan från Bromma flygplats. Den mesta av flygtrafiken från Bromma är inrikes. De flygbolag som flyger till och från Bromma flygplats mest är bolag som Malmö Aviation och Sverigeflyg. De vanligaste destinationerna är Kalmar, Sundsvall, Göteborg, Visby, Växjö och Ängelholm. Det finns även några andra flygbolag som flyger från Bromma, dock i lite mindre skala. Dessa är, bland andra, British Airways och Golden Air.

Idag heter Brommas flygplats utöver just Brommas flygplats även Swedavia airport. Flygplatsen har en egen hemsida, www.svedavia.se, där man kan läsa på och få mer information om flygplatsen. Hur man hittar till sin gate eller till sitt flyg, eller vad som finns att göra på flygplatsen och så vidare. På brommas flygplats får man tre timmars gratis WI-FI när man är där. Det finns även hotell att bo på om ens flyg skulle vara inställt eller det är långa väntetider. Det finns shopping att göra i affärerna för den som vill göra det, eller så kan man gå och ta sig någonting att äta på någon av flygplatsens restauranger.

Flyget har gjort att vi idag kan resa världen över inom loppet av ungefär ett dygn. Vi som bor i Europa kan ta oss till ett annat land på bara några timmar genom att flyga, och har många andra närliggande länder som vi kan flyga till om vi vill. Flyget har möjliggjort resor som är mycket längre och som går mycket snabbare än vad vi människor kan färdas med andra resmedel som bil eller tåg. Idag flyger vi väldigt mycket, vissa flyger flera gånger i månaden. Många flyger på arbetsresor, eller också så kan man flyga till något annat land för att ta lite semester från stressen här hemma.

Priserna på flygresor är idag otroligt pressade. Konkurrensen är hög, vilket man kunde se bevis på när det stora flygföretaget FlyMe gick i konkurs för några år sedan. Detta gjorde att många resenärer som hade bokat resor med FlyMe blev stående på flygplatserna med ogiltiga, värdelösa biljetter och kunde inte ta sig till sin destination. Många andra flygföretag, som till exempel SAS, ligger också i riskzonen för konkurs på grund av den hårda konkurrensen som det är inom branschen för kommersiellt flyg idag.

Bromma flygplats invigdes år 1936. Sedan dess har den kompletterats av Arlanda flygplats, och idag är det vanligtvis oftast inrikesflyg som går till och från Brommas flygplats. Brommas Flygplats går idag även under namnet Swedavia Airport, och på www.swedavia.se kan du hitta mer information om flygplatsen, till exempel hur du hittar rätt på den, vad det finns för aktiviteter att göra där och så vidare.

Comments are closed.